U vrlo dobroj, napetoj utakmici, naši su košarkaši došli do nove pobjede u prvenstvu…

Nakon tjedna gripe i ozljeda, tek jednog kompletnog treninga, ekipu je čekalo zahtjevno gostovanje u Karlovcu protiv odlične ekipe Šanca, bez ozljeđenog Marina Modića. Iako nebitna rezultatski, igrači trenera Naglića postavili su se čvrsto, agresivno i željno pobjede, te su koševima Kozlevčara, Surine i sa dvije trice Trbovića brzo stekli prednost na gostujućem dijelu semafora. Pred kraj prve četvrtine u igru ulazi i puležan Marko Milekić koji se ekipi pridružio samo dan prije, pristigavši iz KK Zagreb, kao i prošle sezone pojačavši ekipu za kvalifikacije, te sa Cvitanovićem privodi kraju odličnu četvrtinu Škrljeva na 16:21. Kod domaćina odlično u utakmicu ulaze Josipović i Razumić, te uz raspoloženog Novosela drže priključak sa gostima, te nedopuštaju veću prednost. Sa 11 poena u drugoj ćetvrtini Josipović vodi Šanac u egal, dok Škrljevo sa sedam uzastopnih poena drži Velčić kojemu se priključuje vrlo dobri Kozlevčar, te se na odmor odlazi sa minimalnih 34:35.

Drugo poluvrijeme otvara Surina sa tri prodora, Velčić tricom i prednost od desetak poena je ponovno na strani Škrljeva, ipak uporni razigrani domaćini ponovno preko Razumića i Bebera smanjuju, ali Milekić svoj šesti uzastopni poen zakucava, da bi Surina u posljednjoj sekundi rješio četvrtinu sa 19:27 u korist gostiju. Odličnu dionicu pružio je junior Mitić koji je uz pet poena, skakao, te izborio par vrlo važnih lopti.

Sredinom posljednje četvrtine naši košarkaši imaju prednost od 12 poena, da bi domaći tricom Josipovića, te koševima Razumića, Požara i Novosela došli nadomak preokreta, te malo više od minute prije kraja na samo poen zaostatka, međutim u tim trenucima gube čak tri lopte u tranziciji koje naši košarkaši preko sa linije slobodnih bacanja preciznog Surine kažnjavaju i ponovno dižu prednost na 77:86, koju Novosel tricom sa sirenom smanjuje na konačnih 80:86.
Odlična utakmica u kojoj su u fer i korektnoj borbi obje momčadi pružile puno elemanata kojima je karlovačka publika mogla zapljeskati, domaći igrači trenera Bašovića pokazali su da su u kompletnom sastavu sigurno među tri najkvalitetnije ekipe prvenstva, dok treneru Nagliću predstoji uigravanje svih linija momčadi, te priprema momčadi za posljednje kolo i predstojeće kvalifikacije.

ŠANAC – ŠKRLJEVO 80:86 (16:21, 18:14, 19:27, 27:24)

ŠANAC: Požar 4, Josipović 22, Panjević 8, Beber 8, Katić, Razumić 20, Turković, Škrtić, Božić, Špehar, Novosel 18.

ŠKRLJEVO: Mitić 5, Amančić, Bjelanović, Surina 24, Prostran, Kraljić, Trbović 6, Milekić 20, Šarčević, Kozlevčar 14, Velčić 12, Cvitanović 5.