Ribola Kaštela ostala je smrznuta u Škrljevu, veliko slavlje završilo je rezultatom 106:88.

ŠKRLJEVO – RIBOLA KAŠTELA 106:88 (24:18, 36:21, 10:16, 36:33)

ŠKRLJEVO: Ivanovski, Šljuka 8, Milekić 15, Modić 10, Jugo 18, Trbović 16, Zorić, Filipović 19, Šarčević, Velčić 14, Breulj, Kučan 6

RIBOLA KAŠTELA: Klarica 28, Odak, Rašetina 9, Biočić 21, Tešija, Blažević, Smajlagić 12, Bender 8, Došen 2, Cvitanović 8, Bilobrk.

Slobodna bacanja: Škrljevo 18-21 Ribola Kaštela 7-12. Trice: Škrljevo 12-26 Ribola Kaštela 9-29
Skokovi: Škrljevo 35 Ribola Kaštela 24. Osobne pogreške: Škrljevo 18 Ribola Kaštela 23.
Suci: Alfred Jovović (Zagreb), Nikola Perlić (Velika Gorica) i Tomislav Prpić (Zagreb)

Domaćom pobjedom nad Goricom, Ribola Kaštela jedina je neporažena ekipa do susreta sa Škrljevom, te su ozbiljnost i ambiciju za novim bodovima pokazali i dolaskom od jednog dana ranije, noćenjem u Bakru i treniranjem na Mavrincima. Škrljevu je pobjeda trebala da se ravnopravno priključi borbi za sam vrh, a sa takvim stavom su domaći košarkaši i krenuli. Snažno, agresivno i precizno i već u ‘5 minuti škrljevčani su vodili 17:5, koševima Modića (trice 3/3), Filipovića i Juga. Gostujući strateg Stipe Bralić (vodio žensku Hr. reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu) pokušava time outom prekinuti seriju domaćih i razmrdati svoje košarkaše, u čemu i uspijeva, pa gosti sustižu prednost i preko Klarice i Cvitanovića stižu na 19:18, kada ponovno kreće domaća serija preko Kučana za 24:18 na kraju prve četvrtine. Filipović (19p,9 as.), Velčić (trice 4/5) i Milekić (15p, 13 sk) su u potpunosti kontrolirali skok i reket, da bi se koševima Modića i odličnog Trbovića razlika iz minute u minutu povečavala. Nošeni publikom koja se dobro zabavljala i glasno podržavala svoje košarkaše, velika serija se nastavlja, te je gotovo svaki napad bio i uspješan, pa je poluvrijeme završeno sa velikih 60:39! Uspjeli su naši košarkaši zaustaviti igru u reketu Dragana Bendera, hrvatskog reprezentativca i Top 5 najtalentiranijeg klinca Evrope ’97 godišta, kao i vanjski šut Smajlagića, te je uz dobru obranu napad bio vrhunski. Drugo poluvrijeme Škrljevo ponovno kreće furiozno, Jugo postiže sedam poena i diže razliku na ogromnih +28 (67:39 u ’22), što publiku dovodi do velike fešte i pjesme za ipak neočekivani dobar posao u tom djelu igre.
Ipak nezaustavljivi Klarica ponovno pokreće svoju ekipu i sa Biočićem i Smajlagićem pogađaju par trica, te se razlika smanjuje. Dio je to igre u kojemu su škrljevčani upali u par brzopletih napada, par izgubljenih lopti i izgubljenih skokova u svom reketu i gosti su sve kaznili i pomalo doveli dobivenu utakmicu u pitanje. Brzi Klarica je sa prodorima završavao napade u par sekundi i činilo se kao da vrijeme stoji, ali se rezultat jako brzo mijenjao. Trica Bendera i Smajlagića dovela je goste na opasnih -8, ali domaćini ubrzo tricama Šljuke, Milekića i sa dvije Velčića ponovno podižu razliku i smanjuju opasnost rezultata. Do kraja utakmice Trbović (16p, 10sk), Filipović i Marko Milekić zakucavanjem podižu publiku na noge za konačno slavlje i velikih 106:88, u utakmici koja će sigurno ostati u dubokom sjećanju svih 400-tinjak gledatelja na Veliku subotu u Mavrincima. Iako dan prije Uskrsa, na tribinama se skupilo puno gledatelja, među kojima i čelnici Općine Čavle i Grada Bakra, pa je uz ovakav uspjeh bilo predivno dočekati Uskrs, koji ovim putem čestitamo svima prijateljima i ljubiteljima sporta.
Ovom pobjedom Škrljevo, Gorica i Kaštela imaju po tri pobjede i poraz nakon prvog kruga kvalifikacija, te je sve neizvjesno, ali između ove tri ekipe treba tražiti dvije ekipe za A1 ligu.
Vremena za slavlje nema, već u srijedu kreće drugi krug kada dočekujemo ekipu Gorice u 19:00 sati na Mavrincima.