Novosti iz svijeta košarke
  1. Dobra igra, ali je ipak presudilo iskustvo Cedevite Junior
  2. Zadar ipak prejak za Škrljevo
  3. Poraz od Splita na Gripama
  4. Tijesan poraz od Komarnog za oproštaj od Alpe Adria Cupa
  5. Poraz od Furnira u Zagrebu

O nama

O NAMA

KK Škrljevo je klub iz istoimenog mjesta u zaleđu Rijeke, svega 7 km od njenog centra, iznad bakarskog zaljeva, te zajedno s Kukuljanovom, Krasicom, Praputnjakom, Hreljinom, Zlobinom i samim Bakrom čini područje lokalne samouprave Grad Bakar.

Klub je osnovan još 1973. godine kada su Krasica, Bakar i Hreljin imali nogometne klubove i dogovoreno je da će škrljevčani imati košarkaški klub, prvi na ovim prostorima. Ubrzo se krenulo u ostvarivanje ove ideje grupe entuzijasta i klub je zaživio te počeo svoja natjecanja u ondašnjim općinskim i regionalnim ligama. Cijelo mjesto je živjelo za klub, utakmice su se igrale vani, na betonu, a podržavale su ga i sve ostale udruge, pa je tako na utakmicama znalo biti cijelo mjesto, uz zvukove limene glazbe i veselih maškara.

Klub je imao i veliku financijsku pomoć, pa su tu bile Riječka banka, Luka Rijeka, Jadrolinija, ali i druge lokalne firme, međutim klub je znao zaraditi i sam organizirajući turnire, maškarane noći, košarkaške noći uz glazbu i ples, ali to su bila druga vremena, vremena kada su ljudi bili vani, u parku, crkvi, domovima kulture i što je bilo najvažnije svi su bili aktivni, željeli su pomoći i biti dio kluba. Tih godina klub je igrao utakmice sa Zlatnim otokom (Krk), Partizanom (Plaški), Kvarnerom, Crikvenicom, Vinodolom, Slogom, Ličom, Bajerom, Esperantom, Klanom, Matuljima, Porečom, Lošinjom, Rabom i svim ostalim klubovima kroz gotovo puna dva desetljeća djelovanja. Međutim Klub se gasi početkom ’90-tih, da bi se opet na inicijativu par mladih škrljevčana, ljubitelja sporta i nekolicine veterana opet osnovao, te uz veliku pomoć Grada Bakra, lokalnih poduzetnika i volontera opet profunkcionirao. Trenutačno Klub prolazi kroz najbolje razdoblje u povijesti, konstantni vrh seniorske lige, brojne omladinske ekipe i društvena događanja u organizaciji Kluba jamac su budućeg djelovanja i novih uspjeha.


U sezoni 2011/12 seniori osvajaju treće mjesto, da bi 40.godišnjicu kluba u sezoni 2012/13 okrunili osvajanjem prvenstva i nastupom u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu! Ovo razdoblje će svima ostati u najboljem sjećanju, odigrana je kvalifikacijska liga za ulazak sa prvacima Dalmacije, Zagreba, Zagorja i Slavonije i u toj konkurenciji Škrljevo je bilo drugo, iza Šibenika koji je ušao u prvu ligu. Zahvaljujući drugom mjestu odigrali smo dodatne utakmice za ulazak sa prvoligašem Križevci koji su nas jedva savladali u dvije utakmice i ostali u prvoj ligi. Zauvijek će ostati u sjećanju puna dvorana Mavrinci protiv pulske Stoje, Šibenika i Križevaca, a prijenos uživo na TV SportKlub iz legendarnog Baldekina je najveća promocija Kluba i ovoga kraja u povijesti. Međutim ovi uspjesi velikog kluba iz malog mjesta samo su još veći poticaj da u budućnosti budemo zadovoljni samo sa pogledom prema gore, uvijek ambiciozno i samo najbolje za svoje Škrljevo i bakarski kraj!

KROZ POVIJEST

1973.
Osnovan Košarkaški klub Škrljevo
Skupina košarkaških zaljubljenika osnovala je KK Škrljevo.
1973. 1990.
Natjecanje u gradskim ligama
Klub se natječe u gradskim i zonskim ligama u organizaciji košarkaškog saveza grada Rijeke. Utakmice se većinom igraju na igralištu ispred Doma kulture u centru mjesta. Klub okuplja mlade Škrljeva i okolnih mjesta i sudjeluje u mnogim društvenim događajima koji se organiziraju na Škrljevu.
1990.
Stanje mirovanja
Klub gasi svoje aktivnosti.
2004.
KK Škrljevo vraća se na hrvatsku košarkašku kartu
Nekolicina mladih zaljubljenika u igru pod obručima dolazi na ideju ponovnog pokretanja košarkaškog kluba na Škrljevu. Uz pomoć bivših igrača, koji s oduševljenjem prihvaćaju tu ideju, poduzimaju se potrebne radnje i okupljanje čim većeg broja članova. U prosincu se održava skupština i Košarkaški klub Škrljevo se vraća na hrvatsku košarkašku kartu. Za predsjednika je izabran Nikola Vučinić ujedno i jedan od osnivača kluba sada već davne 1973.
2005.
B1 liga: oformljena je seniorska momčad
Oformljena je seniorska momčad koja započinje natjecanje u B1 ligi zapad u sezoni 2005/06. Utakmice se igraju u sportskoj dvorani u Kraljevici. Prva službena utakmica odigrana je u studenom protiv KK Umag. Pobjeda 71:56 daje dodatnu energiju svim entuzijastima u klubu te se s nestrpljenjem čekaju nove utakmice i novi izazovi. Sezonu završavamo na 6.mjestu od 8 ekipa što je za početak bilo zadovoljavajuće.
2006. 2008.
Prvaci B1 lige
U iduće dvije sezone klub se stabilizira. Ekipa se igrački pojačala i nakon osvojenog trećeg mjesta 2007. u iduću sezonu se ulazi s jasnim ciljem borbe za sam vrh B1 lige. Neizvjesna je borba trajala do predzadnjeg kola kada pobjedom nad KK Matulji uz sjajnu podršku naših navijača osiguravamo plasman u A2 ligu.
2009. 2012.
Stabilni drugoligaši
Ulaskom u A2 ligu zapad ostvaren je do tada najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Kroz nekoliko idućih sezona klub se razvija na svim poljima. Momčad je svakom godinom sve snažnija, uprava stječe potrebno iskustvo neophodno za napredak kluba i novi iskorak. Sve više mladih zainteresiranih za košarku se priključuje klubu. Sve više navijača pohodi tribine nove ˝ ljepotice˝ na Mavrincima gdje smo našli novi dom nakon kratke epizode u Kostreni. Nažalost u ovom periodu smo izgubili našeg predsjednika Nikolu Vučinića. Njega nasljeđuje Vice Sep, dotadašnji potpredsjednik i bivši igrač kluba.
2013. 2015.
Kvalifikacije i ulazak u A1 ligu
U ovom periodu naši košarkaši pružaju sjajne partije i osvajaju 3 naslova prvaka A2 lige zapad za redom čime stječu pravo nastupa u kvalifikacijama za plasman u A1 ligu uz četiri prvaka ostalih A2 liga. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama 2013. i 2014. godine klub ostvaruje plasman u prvu košarkašku ligu 2015. godine. U sjećanju svih navijača ostaju sjajne predstave naše ekipe te godine, a posebno upečatljiva bila je pobjeda u Zagrebu protiv Hermes Analitice u odlučujućoj utakmici košem Ivice Cvitanovića u zadnjoj sekundi. Utakmica će se također pamtiti i po domaćinskoj atmosferi koju je stvorilo stotinjak naših navijača.
2016. 2018.
Jedini prvoligaši u regiji
KK Škrljevo kao jednini prvoligaš u regiji trenutno se natječe u HT premijer ligi. Trenutačno Klub prolazi kroz najbolje razdoblje u povijesti, konstantni rezultat seniorske lige, brojne omladinske ekipe i društvena događanja u organizaciji Kluba jamac su budućeg djelovanja i novih uspjeha.

POKROVITELJI KLUBA

Note: Carousel will only load on frontend.