Dobrom igrom i vodstvom 57:56 protiv Cibone u 28.minuti Škrljevo je prisililo domaćine na maksimalni angažman.

Cibona nije dobro ušla u utakmicu. Nekoliko pogrešaka na startu utakmice rezultiralo je vodstvom gostiju od 5:0. Ubrzo se Cibona posložila, preuzela igru u svoje ruke i već nakon prve četvrtine stekli vodstvo od šest poena (22:16). U drugoj četvrtini domaćini nastavljaju s čvrstom obranom iz kojih dolaze do šansi za postizanje lakih koševa pa su tako do odmora sačuvali solidnu prednost za nastavak utakmice.

Na početku treće četvrtine gosti su ozbiljno zaprijetili Vukovima. Čvrstom obranom i s nekoliko uzastopnih koševa u 25. minuti izjednačuju rezultat (52:52). U nastavku utakmice gledamo vrlo izjednačenu igru. Trener Mulaomerović na teren uvodi Reynoldsa i Rozića koji svojim iskustvom podižu nivo igre te Cibona uspijeva vratiti vodstvo do kraja četvrtine (64:59).

Čvrstom obranom i odličnim potezima Reynoldsa u napadu, igrači Damira Mulaomerovića ponovno vraćaju igru u svoje ruke u zadnjoj četvrtini te stvaraju prednost koju učvršćuju do kraja i iskusno privode utakmicu kraju.

Damir Mulaomerović, trener KK Cibona:
„Zasmetala me opuštenost nekih igrača u trećoj četvrtini. Ekipa Škrljeva ima neugodan roster, nezgodnu petorku koju je teško braniti. Mi smo dosta umorni tako da smo podijelili minutažu i zasluženo dobili ovu utakmicu. Već za dva dana nas čeka nova utakmica u Beogradu protiv Zvezde.”

Damir Rajković, trener KK Škrljevo:
„Podbacili smo u prvom poluvremenu. Primili smo 50 poena i nismo odgovorili njihovoj agresiji. U trećoj četvrtini smo ih poremetili obranom, ali to nije bilo dovoljno. Žao mi je što je na kraju završilo s ovoliko razlike.“

www.hks-cbf.hr